Donderdag 14.09 Open Mic / Concerten / Expo

19u – 23u Maison des Cultures Sint-Gillis

In het “Huis van Culturen” te Sint-Gillis (Belgradostraat 120) organiseren we een open mic met de beste beatboxers van het moment, evenals concerten van Hip-Hop’s nieuwe en originele talenten: Him&I, Fou Detective en Le 77.

Je kan er ook terecht voor de tentoonstelling met foto’s van Isaac Cordal.

19h Open Mic

20h Him&I 

Het duo DJ Odilon en MC Deco puurt haar originaliteit uit de combinatie van old school rhymes en nieuwe technologie zoals video-scratching. Him&I bereidt momenteel een album voor, onder vorm van meerdere EP’s.

 

 

 

 

 

 

20h30 Fou Detective 

Fou Detective flaneert tussen pop-rap en alternatieve rock, met referenties naar de jaren ’90. Na een eerste album « Ah bon, t’es sûr mec ? » uitgekomen in 2012, komen ze nu terug met “Lolcats », een resoluut uptempo album doordrongen van Engelse pop en psychedelische rock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21h15 Le 77 

De toekomst van de Brusselse hip hop komt uit Laken.  Le 77 bestaat uit vier leden: Peet, Félé Flingue, Morgan en Rayan. Vanuit hun kelder die als recording studio dienst doet, komen ze naar boven met inventieve projecten, gevuld met positive vibes. Op het podium zal hun energie je van je sokken blazen!