Donderdag 14.09 Open Mic / Concerten / Expo / Vernissage Expo Foto

18u – 23u Maison des Cultures Sint-Gillis

In het “Huis van Culturen” te Sint-Gillis (Belgradostraat 120) organiseren we een open mic met de beste beatboxers van het moment, evenals concerten van Hip-Hop’s nieuwe en originele talenten: Him&I, Fou Detective en Le 77.

Je kan er ook terecht voor de tentoonstelling met foto’s van Isaac Cordal, én voor de Street Art EXPO by JAUNE – Brusselse pochoiriste!

18h Vernissage Expo Foto Detours Cyphers + Open Mic

Tijdens de zomer hebben verschillende fotografen de uitwisselingen in stedelijke dans tijdens de Cyphers Detours spontaan op foto vastgelegd.

De verscheidenheid en de kwaliteit van deze clichés hebben ons doen beslissen om hun unieke blik op de overvloedige energie van de Brusselse dansers met ons publiek te delen – de expo foto Detours Cyphers!

Meer dan een fotografische tentoonstelling, zal deze vernissage de gelegenheid zijn om een ​​laatste Detours Cyphers van het jaar te beleven, met een Open Mic en nog enkele verrassingen!

Fotografen: Antoine Dbf, Fabrice Spica, Gautier Houba en vele anderen!

De tentoonstelling is daarna open voor het publiek van 14u tot 16u tot en met 22 september.

 

 

 

 

 

 

20h-20h45 Fou Detective 

Fou Detective flaneert tussen pop-rap en alternatieve rock, met referenties naar de jaren ’90. Na een eerste album « Ah bon, t’es sûr mec ? » uitgekomen in 2012, komen ze nu terug met “Lolcats », een resoluut uptempo album doordrongen van Engelse pop en psychedelische rock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21h-21h30 Him&I 

Het duo DJ Odilon en MC Deco puurt haar originaliteit uit de combinatie van old school rhymes en nieuwe technologie zoals video-scratching. Him&I bereidt momenteel een album voor, onder vorm van meerdere EP’s.

 

 

 

 

 

 

21h30 Le 77 

De toekomst van de Brusselse hip hop komt uit Laken.  Le 77 bestaat uit vier leden: Peet, Félé Flingue, Morgan en Rayan. Vanuit hun kelder die als recording studio dienst doet, komen ze naar boven met inventieve projecten, gevuld met positive vibes. Op het podium zal hun energie je van je sokken blazen!