Vrijdag 15.09 Dansvoorstellingen + Works-in-progress

19u – 22u Maison des Cultures Sint-Gillis

Verschillende artiesten krijgen de gelegenheid om hun works-in-progress te presenteren op een podium voor het Detours Festival. Hierdoor krijgen ze de kans om voor een geïnformeerd publiek hun talenten te tonen aan potentiële co-producenten en programmeurs.

DEUREN OPEN OM 19H – VOORSTELLINGEN OM 20H!

« FACE A : Block Party” van Kurtis Garcia en Morgane Lenzi (Circus, breakdance – 20 min.)

Dankzij Smart Mentoring presenteert de cie « Des hommes qui portent et des femmes qui tiennent » ons een work-in-progress van een toekomstige creatie:  « FACE A : Block Party” van Kurtis Garcia en Morgane Lenzi. Met vernieuwende exploraties vermengen ze de technieken van de breakdance met straffe circustoeren.

 

 

FrontX – Cie No Way Back (hip-hop dans, lyrische zang, beatboxing en slowmotion)

Tweede toonmoment voor FrontX, na een eerste presentatie tijdens Detours 2016.

FrontX werkt rond de individuele veerkracht in het levenstraject van straatartiesten. De enscenering verweeft verschillende stijlen met hun persoonlijke verhalen – de protagonisten gebruiken hun eigen levensloop als inspiratie in een uniek dansproject.

Als woordvoerders van de hedendaagse samenleving, zullen ze proberen om te bepalen wie zij zijn. Afkomstig van elders, maar geplant in Europa, zullen ze ons ondervragen over de werkelijke betekenis van integratie.

Met PHAX (slow motion), BIG BEN (beat box), ROYA THE DESTROYA (dans), Aurélie Castin (zang).

Boredom 2.0 (NL) Belgische première (experimentele hip-hop dans)

Gemaakt door Drosha Grekhov voor het Summer Dance Forever Festival 2016 in Paradisio (Amsterdam). Boredom 2.0 (Verveling 2.0) is een remake van het originele duo van Andrey « Drosha » Grekhov en Simon Bus. Versie 2.0 introduceert Roy Overdijk (The Ruggeds) als vervanger van danser en co-creator Drosha. Het verlangen om te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid door een absurde en komische interactie tussen twee mannen, verveeld na een dag werken.

De show balanceert op de grens tussen b-boying en acrobatiek, en praat over de noodzaak om origineel te zijn, en af te wijken van de vaste paden om zichzelf opnieuw uit te vinden. Ontwrichtingen en knappe stoten staan op het programma!

 

Jacob « Kujo » Lyons (Los Angeles, internationale b-boy, circus acrobaat en choreograaf)

Slecht nieuws verbergt soms een onverwachte verrrassing!

Na de annulering van Rubberlegz biedt het Detours Festival u de legendarische, unieke, de beroemde Krazy Kujo.

Hij komt uit Los Angeles, Californië op zijn handen om deze fantastische solo deze vrijdag 15 september aan te bieden.

Meld je nu aan op zijn workshop op zaterdag 16/09 in het Maison des Cultures!

En dit alles is helemaal gratis, aangeboden door de Festival Detours.