Zondag 17.09 Battle Abstrkt + After Party YO

Ravenstein Galerij BATTLE ABSTRKT van 14u tot 18u

De belangrijkste activiteit van het festival gaat door tijdens de « Autoloze zondag! » De internationale danswedstrijd Battle Abstrkt brengt dansers uit diverse werelden samen, zowel talenten uit de hedendaagse hip hop als circusartiesten zijn welkom!  Het doel is om met de meest abstracte en experimentele dansmoves een jury te overtuigen dat je de origineelste bent! 

De jury van Battle Abtrkt bestaat ook dit jaar uit uitzonderlijke, professionele dansers: Rubberlegz, Drosha Grekhov et Slowmotion Phax!

PRIZE MONEY: 300 EUROS

14H Opening deuren + Warm-Up

15H BATTLE ABSTRKT Selectie

16H30 BATTLE ABSTRKT

DJ ODILON (RE:FRESH/BRUZZ), Vice Champion DMC Scratch & Battle, zal de beats en breaks voorzien voor de dansers!

After Party YO Brussels Hip Hop Generations van 18u tot 22u 

BOZAR en visit.brussels hechten veel belang aan stadscultuur. Daarom brengen ze samen een tentoonstelling die gewijd is aan hiphop, YO Brussels Hip Hop Generations.

De tentoonstelling geeft een overzicht van 35 jaar creativiteit in de hoofdstad. Ze biedt niet alleen een overzicht van de belangrijkste episodes in de geschiedenis van de Brusselse hiphop, ze dompelt je er ook echt in onder. De bezoekers maken kennis met archieven en voorwerpen, maar ook met de mensen uit de hiphopwereld zelf, dankzij talrijke workshops, performances, battles en ontmoetingen. Op die manier wordt een urban programmatie gebundeld met betrokkenheid van jeugdhuizen, wijkcentra en verschillende andere actoren.

Het perfecte moment dus om het Detours Festival af te sluiten én het einde van de expo te vieren in de Ravensteingalerij, dé mythische plaats in de Belgische hip hop wereld, met een old school 90’s strictly vinyl hip hop set van DJ 72 SOUL (RE:FRESH/BRUZZ)!